Ültess leylandi ciprust!

Az utóbbi idők egyik kedvence a leylandi ciprus. Kiváló térhatároló, sövénynövény, extra dekoratív, és fénysebességgel nő. 

Leírása: 

Gyors növekedése - évente 0,5-0,7 méter is lehet - nagyban hozzájárul népszerűségéhez, hiszen akiknek nincs kedvük, vagy éppen idejük kivárni az évekig tartó növekedést gyakorlatilag azonnal kész sövénnyel rendelkeznek a leylandi ciprus jóvoltából, pláne ha a nagyobb 2-3 méteres változatokat részesítik előnyben a vásárlásnál. Ha nem nyírod, akkor kúp formájú lesz, és pillanatok alatt a fejedre nő 15-18 méteres magasságával, és kb. 4 méteres szélességével. Levelei szép sötétzöld színben pompáznak. Ha gyorsan, egyszerűen szeretnél sövényt, térhatárolót a kertedbe, akkor a leylandi ciprusban nem fogsz csalódni. 

Igényei: 

Jó vízelvezetésű talajba ültesd, és gondoskodj rendszeres vízállátásáról. Ez utóbbira fiatal korában különösen kényes. Sem a szárazsággal, sem a tocsogó talajjal nincs kibékülve, levelének sárgulása, barnulása is történhez a rossz öntözésből. Ültetési tőtávolsága 0,7-0,9 méter. Ha nyírni szeretnéd, akkor kora tavasszal márciusban keríts rá sort. Kártevőkre, kórokozókra nem különösebben érzékeny. 

 

 


Vissza a cikk tetejére