Virágpompa egész nyáron?

Az egész nyári virágpompát könnyebben megvalósíthatod, mint gondolnád. A megoldás a kerti mályvacserje. Sok szempontból szuper növény amire, máris kitérünk. 

Ha egy növényen belül is szereted a változatosságokat, akkor itt igazán variálhatsz. Nagy, kehely formájú virágai lehetnek szimplák vagy teltek, fehérek, rózsaszínek, lilás árnyalatúak. Érdekessége, hogy estére becsukódnak a 'kelyhek'. Ebben a meseszép látványban szeptember Szoliterként, és sövényként egyaránt kerted ékszere lehet.  

Az egyszerűbb változatok kevésbé érzékenyek a betegségekre, a telt virágúakat jobban kell babusgatni, ezért védettebb helyekre ültesd. Imádja a napsütést, viszont talajra kevésbé kényes, agyagossal és savassal egyaránt megbirkózik. Némi szárazságot is elvisel, de ha nagyon elhanyagolod öntözését, akkor bimbói lehullajtja, és a levéltetvek is könnyebben megtámadják. Fiatalon érzékenyebb a hidegre, az idősebb példányok viszont ebből is jól vizsgáznak. Szerencsés ha nem változtatod 'lakhelyét', mert ezt viszont nem tolerálja. 

Amint látod ezúttal is egy csodaszép, és ráadásul egyszerűen gondozható cserjét ajánlottunk figyelmedbe. 


Vissza a cikk tetejére