Őszi előzetes: a kacsurafa

Ezúttal egy közepes méretűre növő fát mutatunk be, aminek őszi lombszíne varázslatos. Ha Te is szeretnél a kertedben ebben a páratlan színvilágban gyönyörködni, akkor ültess kacsurafát.

A kacsurafa szépségének titkai:

Kitérve egy mondat erejéig eredetére, Japánból származik. Ott több 10 méterre is megnőhet, nálunk azonban nem lesz égimeszelő, kb. 12-13 méteres magasságot fog elérni. Lassan komótosan éri el végleges magasságát, és gyakran többtörzsű. Lombkoronája tömött, kissé szabálytalan. Levelei szív formájúak, élénkzöldek, amik ősszel fantasztikus színekben pompáznak, piroson át a narancsos árnyalatokig a bordóslilán át. Külön érdekessége, hogy a levelek lehulláskor finom édeskés illatúak. Ha szeretnéd a kertedet feldobni egy kevésbé ismert, de annál látványosabb díszfával, akkor a kacsurafa jó választás lesz. 

Ápolási tanácsok: 

Kevés törődéssel is beéri, Napos és félárnyékos részen egyaránt jól fogja magát érezni, de tűző napsütéses helyektől kíméld, mert megperzselődnek levelei. Jó vízáteresztő, tápdús talajba ültesd! Metszeni nem kell, kivéve ha esetleg elhalt ágaktól szeretnéd megszabadítani. Amit egyáltalán nem tolerál az az átültetés, ezért gondosan válaszd meg végleges helyét. Kártevőkre, betegségekre szerencsére nem érzékeny. 
Vissza a cikk tetejére